Google+ Followers

maandag 11 oktober 2010

Onverwacht lekker: Rijstsalade met gerookte kip en mosterddressing

De koopavondsalade van afgelopen week was een beetje een fantasie-rommeltje. Het was bedoeld om snel klaar te zijn, de restjes uit de koelkast op te ruimen en in ieder geval een beetje eetbaar te zijn - maar het zou geen salade worden die op dit blog zou schitteren. Een gerookte kipfilet die angstaanjagend dicht bij zijn THT-datum kwam, lente-uitjes waarvoor het woord "verlept" een compliment zou zijn en een rode paprika die er 2 weken eerder nog fris uitgezien had. Het plan was om er een Thaise dressing bij te maken, maar de vissaus bleek op en ik had ook geen limoenen in huis. Kortom: zo'n salade waarvan je niet teveel mocht verwachten.

De dressing werd uiteindelijk de mosterddressing uit Jamie Oliver's "The naked chef" en ik had m'n twijfels of zo'n dressing wel bij de andere ingredienten zou passen - maar hé, daarvoor had ik in ieder geval alle spullen in huis. Op de koopavond in de winkel nam ik dus zonder één enkele positieve verwachting een hap en toen... heeee... dat viel niet tegen! Sterker nog: dat was lekker. Het geheim: de gerookte kip, altijd en overal lekker!

50 gr (zilvervlies-)rijst
1 rode paprika, in kleine blokjes
4 lente-uitjes, in dunne ringetjes
3 worteltjes, in kleine blokjes
1 gerookte kipfilet, in blokjes
1 eetlepel Dijon-mosterd
1 eetlepel rode wijn-azijn
3 eetlepels olijfolie
zeezout en versgemalen peper

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Vermeng de koude rijst met de paprika, de lente-ui, de wortel en de kipfilet.
Schud of roer een dressing van de mosterd, de azijn, de olijfolie en zout en peper. Meng de dressing door de rijstsalade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...