Google+ Followers

vrijdag 15 oktober 2010

Gemarineerde varkenshaas in Chinese stijl

Ik heb een zwak voor Bill Granger. Oke, hij grijnst te veel in zijn TV-programma's, maar dat schijnt van pure zenuwen te komen. Ik weiger hem daar op af te rekenen, want voor iemand zonder enige kook-opleiding heeft hij het toch maar een mooi eind geschopt. Goed lopende restaurants, goed bekeken programma's en goed verkochte boeken - ga er maar aan staan. Toen zijn nieuwste boek, "Bill's basics", vorige week verscheen, was ik er als de kippen bij om er iets moois uit te koken. Ik koos voor dit gerecht in Chinese stijl en dat beviel zo goed, dat ik zeker nog meer recepten uit het boek ga maken!

2 eetlepels hoisinsaus
2 eetlepels honing
1 theelepel sesamolie
2 eetlepels sojasaus
½ theelepel vijfkruidenpoeder
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 varkenshaas van ca. 400 gr
gebakken uitjes (eventueel)

Vermeng de hoisinsaus, de honing, de sesamolie, de sojasaus, het vijfkruidenpoeder, de knoflook, de suiker en een snuf zwarte peper in een steelpannetje en verwarm dit circa 5 minuten op matig vuur (niet laten koken). Laat de saus dan afkoelen en smeer het vlees er mee in. Doe het vlees en de resterende saus in een ovenvaste schaal, dek de schaal af met aluminiumfolie of plastic folie en laat het geheel minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
Verwarm oven tot 220 graden Celcius. Verwijder het folie en zet het varkensvlees 15-20 minuten in de oven. Zorg dat tussentijds de marinade nog een paar keer over het vlees geschept wordt. Haal het vlees uit de oven, laat het 10 minuten rusten (afgedekt met aluminiumfolie) en snijd het dan in plakken.
Serveer de varkenshaas en de saus met rijst, wat gebakken uitjes (Conimex) en Chinese kool (zie hiervoor het aparte stukje dat morgen zal verschijnen op dit blog).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...